Vorming 'Groenbeheerder wordt ecologisch beheerder'

23 maart 2023

Volzet.

Het klassiek beheer is voorbij! Ecologisch beheer wordt de norm … Je hoort het vaak, maar wat is het nu eigenlijk? Vele groenbeheerders moeten zoeken naar een nieuwe beheeraanpak, een nieuw evenwicht. Hoe kan je openbaar groen ecologisch beheren? Op welke manier is ecologisch beheer gelinkt aan klimaat, biodiversiteit en mentale gezondheid?

Als je graag een antwoord op bovenstaande vragen (en meer) krijgt, dan kan je je inschrijven voor de vormingsdag “Ecologisch Openbaar Groenbeheer” van VVOG. In de voormiddag is er een interactieve uiteenzetting van de theorie. Deze theorie zal in groep toegepast worden op levensechte cases. In de namiddag gaan we het veld in met een lokale expert.
 
Deze vormingsdag wordt ingericht voor medewerkers die tussen beleid en uitvoering staan. Hierbij denken we aan projectleiders, teamleiders, schepenen, diensthoofden,… Na deze vorming ben je klaar om ecologisch beheer toe te passen bij elk project in jouw stad of gemeente, hierover wervend te communiceren en de voordelen verder uit te spelen.
 
In de voormiddag wordt er koffie voorzien, tijdens de lunchpauze zal er een assortiment aan broodjes ter beschikking staan voor de cursisten. 

Heb je speciale wensen, laat het ons dan gerust weten!
 

  • Datum: 23/03/2023
  • Tijd: 9:00 - 16:30 uur<
  • Prijs: Gratis (voor leden en niet-leden van de VVOG)
  • Locatie: CC De Werf, Molenstraat 51 te 9300 Aalst
  • Bereikbaarheid: Op wandelafstand van het station (https://www.ccdewerf.be/nl/praktisch/locatie-route/)
  • Lector VVOG: Vito Leyssens
  • Lokale expert: Bart Backaert

Opgelet!

Schrijf snel in want er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar! (maximaal 2 inschrijvingen per stad of gemeente).
Als het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt word je op een wachtlijst geplaatst. Bij afzeggingen kan je dan worden gecontacteerd.

Schrijf je via deze link in voor de wachtlijst!

Groencontact

ons magazine

Het Groencontact magazine verschijnt 5 maal per jaar en is hèt vakblad over groenvoorziening, openluchtrecreatie, ruimtelijke ordening en steden-bouw, landschapszorg en natuur.

VVOG dankt zijn sponsors