Welk bloemenmengsel zaai je waar, met welk nut?

Advanta - Waarom veldbloemen?
– Advertorial –
 

De keuze van het juiste bloemenmengsel is afhankelijk van het gebruiksdoel.  Maar ook de grondsoort en -structuur, de groei- en voedingsomstandigheden zijn belangrijke parameters.

Welke doelstelling wil je bereiken?

Met veldbloemenmengsels kan je heel wat verwachtingen inlossen. Zo kan je de natuur terug in de stad brengen met een uitbundig mengsel dat sterk opkomt, stevig en lang bloeit.

Ook bijenmengsels zijn erg kleurrijk. Maar de bloemen zijn toch vooral een speeltuin en snackbar voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Bij Advanta ontwikkelden we zelfs specifieke mengsels om plagen op een natuurlijke manier te bestrijden.

Voor braakliggende of verstoorde grond is vaak geen bloemenshow nodig. Hier kies je beter voor een mix die fauna en flora stimuleert. Die een absoluut minimum aan onderhoud vraagt. Maar waarvan je meteen toch jaren plezier hebt.

Fan van een biodivers gazon, verrijkt met fleurige bloemen? Ook voor deze toepassing bestaan er kant-en-klare oplossingen die zelfs maaibeurten verdragen.

Met veldbloemenmengsels kan je eveneens natuurherstelprojecten ondersteunen. Dergelijke mengsels zijn uiteraard speciaal samengesteld, met streekgebonden planten.

Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden …

Op welke ondergrond?

“Een schrale, zanderige bodemstructuur is noodzakelijk!” horen we vaak in de praktijk. Fout! Met meer dan 20 jaar kennis en expertise ontwikkelden we bij Advanta beproefde veldbloemen- en kruidenmengsels voor de meest uiteenlopende omstandigheden. Of het nu gaat om zilte, zware, lichte, arme, rijke, zanderige, lemige, schaduwrijke, natte of verstoorde gronden … Er is voor alles een oplossing.

Welk bloemen- of kruidenmengsel?

Eens je weet wat je precies verwacht als resultaat én met welke bodem je te maken hebt, kan je het meest geschikte veldbloemen- of kruidenmengsel selecteren. In de Advanta veldbloemencatalogus staan meer dan 60 verschillende mengsels, mét de geschikte ondergrond en mogelijke doelstellingen. Indien nodig kan er ook op maat worden gewerkt.

De antwoorden op al deze vragen zijn in de white paper terug te vinden.  Een handig naslagwerk bij het maken van de juiste keuzes.

Advanta

Groencontact

ons magazine

Het Groencontact magazine verschijnt 5 maal per jaar en is hèt vakblad over groenvoorziening, openluchtrecreatie, ruimtelijke ordening en steden-bouw, landschapszorg en natuur.

VVOG dankt zijn sponsors