De VVOG feliciteert het Gouden Diksmuide!

Goud voor Diksmuide

Diksmuide behaalde zondag de gouden medaille op de Europese wedstrijd Entente florale Europe in Hongarije. Ze namen het daarbij op tegen acht dorpen en steden uit Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Hongarije en Ierland. 

Daarnaast wonnen ze ook nog de Herbert Titz Memorial Prize 2022 met hun 'Samentuin' in de Provinciaal Domein Ijzerboomgaard. 

De VVOG selecteerde Diksmuide voor de wedstrijd ‘Entente Florale Europe 2021’ tijdens de finale van de jaarlijkse Openbaargroenawards in 2020.

De internationale jury trok op woensdag 29 juni 2022 naar verschillende locaties in Diksmuide, waar stadsmedewerkers uitleg gaven bij de verschillende thema’s. Groen en leefmilieu kan immers vervlochten worden met heel wat andere thema’s en diensten. Zo zet de dienst Toerisme extra in op de promotie van de waterrijke omgeving in Diksmuide en hebben de diensten Mobiliteit of Ruimtelijke Ordening een directe impact op het groen en leefmilieu.

Ook het stadscentrum van Diksmuide kon niet ontbreken en onderging in de afgelopen jaren  een transformatie met het masterplan Grote Markt en omgeving, en de introductie van een fietszone. De auto wordt doorverwezen richting de centrumparkings en wandelaars, fietsers en horeca kregen opnieuw ruimte terug. Ook de stationsomgeving krijgt nog een grondige make-over met de aanleg van een ruime parking en fietserstunnel.

De VVOG bezoekt op 6 oktober alle  groen- en milieuaspecten van de gouden medaillewinnaar Diksmuide?  U kan u ze met eigen ogen en onder deskundige begeleiding ontdekken. En ongetwijfeld doe je samen met andere collega’s-groenverantwoordelijken nieuwe en fijne ervaringen op.

Kijk hiervoor naar dit gedetailleerde bericht voor het programma en om in te schrijven!

Groencontact

ons magazine

Het Groencontact magazine verschijnt 5 maal per jaar en is hèt vakblad over groenvoorziening, openluchtrecreatie, ruimtelijke ordening en steden-bouw, landschapszorg en natuur.

VVOG dankt zijn sponsors