Inspiratiegids bijenvriendelijke gemeente

De inspiratiegids met 130 tips biedt een breed scala aan bijentips voor jouw stad of gemeente, waarmee je kleine stappen kunt zetten om bij te dragen aan de grote biodiversiteitspuzzel. We hopen dat deze publicatie jou en toekomstige ontwerpers en beheerders zal inspireren bij de aanleg of herinrichting van openbaar groen, en dat binnenkort alle steden en gemeenten bijen vriendelijkheid in hun DNA zullen dragen.

Deze publicatie is een bloemlezing van tien jaar praktijkvoorbeelden uit de wedstrijd ‘Bijen vriendelijkste gemeente’. Een intense samenwerking tussen de Vereniging voor Openbaar Groen en Week van de Bij van Departement Omgeving.

Via de link hieronder kan je de volledige publicatie gratis lezen, downloaden als pdf of bestellen als een gedrukte versie.

Bijensymposium 2024

Leen Devinck [VVOG] stelt de 'Inspiratiegids bijenvriendelijke gemeente' voor op het Symposium 'Wilde bestuivers voor milieu- en groendiensten' op 30 mei 2024 te Meise.

Groencontact

ons magazine

Het Groencontact magazine verschijnt 5 maal per jaar en is hèt vakblad over groenvoorziening, openluchtrecreatie, ruimtelijke ordening en steden-bouw, landschapszorg en natuur.

VVOG dankt zijn sponsors